maandag 12 oktober 2015

De nieuwe man...ik moest vandaag spontaan even lachen

Oeps, ik heb waarschijnlijk al menig mannen tegen de borst gestoten ondertussen door de titel alleen al. Vandaag reed ik naar huis na het werk en dacht ik aan de nieuwe man.
De nieuwe man? Wie heeft dat uitgevonden?
Moet dat niet gewoon de nieuwe vrouw zijn?
Waren het niet de mannen die vroeger gingen werken en de vrouwen die het huishouden deden, de potten op tafel zetten 's avonds en de zorg van de kinderen onder hun hoede namen?
Wat is er dan verandert?
Volgens mij zijn wij vooral allemaal nieuwe vrouwen?! Niet?
We gaan ook werken. En dat doe ik zelf met plezier. Na mijn eerste bevalling bleef ik 7 maand thuis en ik vond dat wel fijn. Na de 2e bevalling bleef ik zelf 9 maand thuis, maar eerlijk gezegd was ik zo blij om terug aan de slag te gaan, want zo elke dag jekke jekke, boelie boelie boelie, pamperkes, papkes, ... het is toch niet aan mij besteed. Mijn gat kan dat net niet aan om zo lang hetzelfde te doen. Zodus werd ik zelfstandige daarna, stap voor stap.
Na de 3e bevalling ging ik na 5 weken terug werken. Nog redelijk 'knap' met een zelfstandig statuut, want er zijn er die onmiddellijk terug beginnen. Onverantwoord, maar bon, daar ging het nu niet meteen over. Ik was eerlijk gezegd heel erg blij om zo snel weer in de 'sleur' te zitten of laten we het vooral een vast ritme heten.Die nieuwe mannen...dat was het. Wat doen die dan? Ok, het is niet meer zoals vroeger.... hun gazetje nemen, voetjes op tafel, pintje bediend en daarna voetjes onder tafel. Godzijdank.
Maar de term nieuwe man, die blijft mij toch vreemd. Trouwens, het lijkt me iets tegenstrijdig. Ofwel ben ik van dat type dat gelooft dat ze het beter allemaal zelf doet, want wat je zelf doet, doe je beter.

Ik moet er wel bij vermelden... mijn lief ging vanavond de dochter ophalen in de crèche en ik liep van tafel weg om naar een infosessie te gaan. <3 you scheetje.
(ik wil geen discussie hé morgen) Dit was gewoon maar even mijn gedachtengang neergetypt van tijdens een autorit over het algemeen hoe het werkelijk is over het algemeen.

En zeg nu een keer...wat denken jullie daar van?

Lees ook even dit artikel

1 opmerking:

  1. Ik kan alleen maar instemmend knikken. Ik heb ook geen 'zittend gat' en was bij de tweede dochter blij dat ik na 10 weken terug aan de slag kon. Onze huishoudtaken worden een beetje verdeeld, maar over het algemeen valt het huishouden in mijn schoenen. Of ik het erg vindt? Neen, als iets me niet lukt, schakel ik wel hulp in.

    BeantwoordenVerwijderen