vrijdag 24 juli 2015

Berlin ist ganz toll!

Het wordt een zomer citytrippen ipv Frankrijk of een ander zonniger oord.


Ik moet toegeven, ik had me iets totaal anders bij Berlijn voorgesteld. Ik dacht aan hipsters, leuke kleine winkeltjes, maar in werkelijkheid waren het vnl winkelketens, mannen en vrouwen aan bierflessen lurkend vol met tattoo's. Maar hé, we waren niet gekomen om te shoppen en die flessen bier en tattoo's, daar keken wij eens naar en we liepen gewoon verder.
Hoewel we analyses maakten over het alcoholgebruik Duitsland vs Belgïe.

Het startte met een Bongobon. We boekten het Abacus Tierparkhotel, buiten het centrum. 200m verderop hadden we een U-bahn.
Aanvankelijk snapten we het verschil niet tussen een S en U-bahn, maar toen we op de bus bleken te zitten en ons 'berlin liniennetz routemap' niet bleek te kloppen, stapten we af op zoek naar de Urbain rail (gelijk met het straatverkeer ongeveer) of Metro lain (S-bahn, ondergronds dus).

 


Al gauw vond ik het zelf superleuk. Onze uitstapjes zoeken op de kaart, metro op, metro af, U-bahn in, U-bahn uit... In no time van hot naar her gebracht worden. Dat wil ik ook. :)


De aankomstdag gingen we in de middag naar de Botanische tuin. (S1 - Botanischer garten).
Op de terugweg stapten we af in Haeckeser Markt en konden niet kiezen uit de vele gezellige terrasjes. 


Dag 2: Een plan vooraf hadden we niet echt. Ikzelf wou graag naar Frau tulpe (veteranenstrasse - Rosenthaler platz, U-bahn U8) gaan, het lief wou graag het Reichstag (U-bahn Bundestag U55 of wandelen vanaf Hauptbahnhof )bezoeken. Dat laatste deden we gewoon van buitenaf. In de rij staan aanschuiven in de warmte met baby, het leek ons niet ideaal.


's Middags zijn we door het Monbijoupark gewandeld waar een gezellige drukte heerste. Even quality time met baby uit de wandelwagen. 
Overal zijn wel ijskraampjes te vinden, dus ook daar in het park. 
Metro in, metro uit...De fernsehturm (televisietoren) wou het lief heel graag zien en 'beklimmen' om zo een mooi panorama over de stad te krijgen, maar er was een wachttijd van 2.5u met een prijskaartje van € 39 voor ons tweetjes. Dus we liepen het zo snel mogelijk voorbij om de teleurstelling niet aan het hart te laten komen. Kreuzberg kreeg ik van een duitse toerist in Brugge al als tip, maar ook van anderen kregen we dat deel van Berlijn als tip. Via het volkspark wandelden we richting Kreuzberg. Zo belanden we op de Marheinekenplatz. Om de hoek heel veel eetgelegenheden naast elkaar, allemaal verschillende keukens. Thais wou ik heel graag eens eten, maar we belanden op het groot terras op het plein van Matzbach.
Bij het toiletbezoek zag ik dat het ook een hotel was, dus informeerden we even, want we wilden graag een extra dag Berlijn, maar het hotel waar we logeerden (abacus tierparkhotel) was volboekt. 
Dit kleine, charmante hotelletje heeft amper 6 hotelkamers, maar we hadden geluk! We boekten voor de volgende dag een kamer zodat we een dagje langer Berlijn konden leren kennen. 
Dag 3: 
Omdat we ons van hotel verlegden, reden we met de auto naar de Bernauerstrasse om de gedenkplaats van de val van de Berlijnse Muur te bezoeken. 
Eén ding weet ik wel zeker, 3 maand na een bevalling een grootstad bezoeken, is niet zo een lief idee voor je bekken. 
Berlijn met kids:
Abacus Tierpark
Tiergarten
Botanischer garten
Wannsee (zwemgerief mee nemen! het strand van de berliners)
Pirates Berlin (een leuk terras met zand waar de kindjes kunnen spelen, restaurant. Wel prijziger)
Monbijoupark waar een kinderzwembad (openlucht) is voor kinderen tot 15 jaar. 
Bonbonmacherei

Onze eetadresjes:
Trattoria Ossena (Haeckeser Markt) : Italiaans
Sarods (Kreuzberg) : Thais
Die Eins (dichtbij Reichstag)
Matzbach restaurant (Kreuzberg op Marheinekeplatz)
Marheinekemarkthalle: binnen in de marktplaats op Marcheinekeplatz vind je kraampjes met aan de ene kant hun producten die ze verkopen, aan de andere kant hun eetkraampjes: grieks, spaans, italiaans, bio-kraampje, ...)
Pinterest: kijk eens hier

1 opmerking:

  1. Dat zag er wel een gezellig tripje uit. Hopelijk hebben jullie met volle teugen genoten!

    BeantwoordenVerwijderen